Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Два плажа в област Варна имат нов концесионер

„Ди Ен Трейд“ ЕООД поема плаж „Аспарухово“, а „Орхи“ ЕООД ще стопанисва част от плаж „Хижа Черноморец - юг“

Два плажа в област Варна имат нов концесионер

Снимка: Pixabay

Министерски съвет определи концесионери на два морски плажа в област Варна, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Ди Ен Трейд“ ЕООД е определен за концесионер на плаж „Аспарухово“. Договорът е за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 85 588,89 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,60 на сто.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 537 134 лв. с ДДС. 

Още по темата

„Орхи“ ЕООД поема част от морски плаж „Хижа Черноморец - юг“, а срокът на договора е 15 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 12 564,24 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто.

Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 90 499,20 лв. с ДДС.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини от Черноморието
От 70 плажа на концесия само 13 са кандидатствали за "Син флаг"